Oliwy smakowe domowej produkcji

skórka cytryny
pieprze kolorowe
sól
cukier
1.
świeża bazylia (90%)
ociupinka świeżego oregano
ociupinka świeżej mięty
ociupinka świeżego majeranku
2.
czuszka
czosnek
bardzo esencjonalny i aromatyczny dodatek do sałatek i nie tylko ...
mnia-mniam
oj muszę też zrobic oliwę smakową
OdpowiedzUsuńmożna kombinować:
OdpowiedzUsuńz selerem naciowym
tylko z kolorowym pieprzem
z anchois
no i co tam komu gra ...
A pieprze białe?
OdpowiedzUsuńjeden woli białe drugi woli kolorowe ... :)
OdpowiedzUsuńja bym zrobiłam z trawa cytrynową, kolendrą i chili, moze jeszcze skórka limonki :)
OdpowiedzUsuńdobre!!!
OdpowiedzUsuńto i my spróbujemy takie cóś ..
ooooooo a gdzie takie butelki ?
OdpowiedzUsuńM. gdzieś nabyła specjalnie w tym celu, pewno nie zatai tego gdzie ... :))
OdpowiedzUsuńprzyszła mi do głowy durnowata myśl coby zrobić z oliwkami :))))
OdpowiedzUsuńa jak ładnie wyglada !
OdpowiedzUsuńadres zameldowania - adres miejsca zameldowania żołnierza zawodowego na pobyt stały. (ustawa z dnia 11 września 2003 r. o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych. (Dz.U. z 2003 r. Nr 179, poz. 1750)
OdpowiedzUsuń