mój sposób na jesienne słoty

3 warki strong
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu gryczanego
15 goździków
kawałek kory cynamonu
cynamon w proszku
świeży imbir
suszona czuszka
/moze byc świeża albo cayenne, musi być b. ostre, b. korzenne i b.słodkie/
żółtko
niektórzy dodają jeszcze kielich spirtu ale to juz chiba przeesada ;-)
gozdziki, czuszkę i cynamon utłuc w moździeżu, zagotować w małej ilości piwa, wlać do gara z całą resztą, mocno podgrzać (ma nie wrzeć), na koniec dodac troszke świeżo utartego imbiru i rozprowadzic żółtko, pić b. gorące i raczej blisko rozesłanego łóżka, papapa ...

Komentarze

  1. łóżka ? to ma rozgrzewać nie powalać ? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak sie łyknie całą dawke na jeden dziub i dochodzi północ po pracowitym dniu to sie może zdarzyc...

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystko przełknę(z tej recepty), poza miodem gryczanym:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Eeee, mada w tym musi być ten miodek :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. gryczany bo daje specyficzny, ostry, przepalany smak, ale oczywiście moze być jakikolwiek np. z akacjowym miodem, bez czuszki i na bazie "Karmi" będzie to wersja soft, dla rekonwalescentów, niemowląt, wrzodowców i matek karmiących ...

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam wszystkie miody, poza GRYCZANYM!

    OdpowiedzUsuń
  7. A więc rozkładam łoże i idę do kuchni...warka rulez!!!;)

    OdpowiedzUsuń
  8. naśmierć zapomniałem żeby dodac trochę świeżo utartego imbiru, ale już poprawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. a ja nie lubie warki:)) (ani smaku ani reklam, zreszta zadna reklama piwa nie zacheca mnie do picia go - wiec co?:))), a grzanego piwa nie lubie tez;), ale marudze - pewnie musze to odchorowac wiec;))

    a poza tym myslalam, ze lekarstwo to jakies cielesne bardziej bedzie.......

    OdpowiedzUsuń
  10. mjr antyreklamowy24 września 2002 01:08

    hmmmmm, cielesna metoda pedosz?
    jakiś joging, striking te sprawy?
    ale różowej landrynki też nigdzie nie reklamują a kuuwa pomaga!, trudna sprawa, pewno będziesz musiała odchorować z taakim podejściem ...
    ps
    a warka strong jest nie do picia na zimno, ale do grzańca jest w sam raz, tania i mocna ...

    OdpowiedzUsuń
  11. tylko dlaczego jest slodka? a moze tylko na zimno?

    OdpowiedzUsuń
  12. słodka bo ma dużo słodu ;-)
    na zimno to se można walić pilsika, albo belfasta z beki, te mocne wynalazki są rzygliwe na zimno i już!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty