Świat Przypraw

Andy podarował mi kiedyś czubrice (zieloną i czerwoną) firmy Świat Przypraw z Radzymina.
Ponieważ okazały się być rewelacyjne i tanie więc wczoraj pojechałem do Sezamu uzupełnić zapas - prócz czubric nabyłem cebulę w płatkach, kardamon, czarnuszkę, anyż, pieprz seczuański, kmin, jałowiec, rozmaryn, pieprz zielony i czerwony oraz sto innych (no, ze 20-cia) a wśród nich:


PAPRYCZKI CHILLI
STRĄG


Jak pragnę zdrowia!!
Fucktycznie są w strąkach a i moc mają zajebistą, powiedziałbym nawet EXTRA-STRĄG!!
:))))

Komentarze

  1. A co będziesz robił z anyżem (moim ulubionym)? :>

    OdpowiedzUsuń
  2. Taa, dzis te puste haki po tych przyprawach w Sezamie widziałem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja dodaję anyż do kompotu, buraczków, ale przede wszystkim do mięsa i ryb podawanych w sosie

    OdpowiedzUsuń
  4. Majore porady potrzebuje scurkowej,zauważyłam dzis u jednej ze cos takiego ja łapie co jakis czas jak dreszcz,no nie wiem,tak sie jakby ciut wzdryga ale nie całym ciałkiem wykrzywia tylko tak lekko drży..kurde!!!!!! cos moze wiesz lub Gang co to moze byc?

    OdpowiedzUsuń
  5. anyżu nei cierpie.
    A papryczki...kiedyś przesadziłam duszac je w cebulce.Zapach powalal ale smka zabijał;>

    OdpowiedzUsuń
  6. spróbuj jaknajdokladniej to opisac, nawet szczegóły ktore wydają ci sie bez znaczenia
    czas trwania, czestotliwosc, inne zachowania, no wsioooo!
    jak na razie ni momy zielonego ..

    OdpowiedzUsuń
  7. no zadnych wiecej szczegółów nie zauwazylam,zachowuje sie ok,biega,je, itp.ale jak ja wzielam wczoraj do pobiegania to co chwilke miala wlasnie taki lekki jakby dreszczyk,dzis jeszcze nie zauwazylam nic niepokojacego,ajk cos sie bedzie dzialo pojde do weta ale nie mam zaufania zbytnio do tych konowałów

    OdpowiedzUsuń
  8. gdybyś mnie wzięła na ręce to dreszcz też by mi po plecach przeleciał :)))

    nie wygląda mi to groźnie ale jakby sie powtarzało to koniecznie pójdź do weta

    OdpowiedzUsuń
  9. dusić??? o dżiiiza ..
    ja marynuję świeżą, w małych słoiczkach, cienko posiekane pół na pół z cebulką, półtoraprocentowa zalewa z bajerami, na wierzch warstewka oleju, mniam na zagrychę i do fikuśnych kanapek albo na pieczeninę ..

    OdpowiedzUsuń
  10. weronika 18.05.07 13.36, chyba, w morde, nie dożyję ...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty